sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Tuttu ja turvallinen Tallinna

Kukapa suomalainen ei olisi villiintynyt Tallinnassa halvoista ostoksista ja viinasta niin, että on lopulta raahannut mukaansa laivaan ihan hillittömät määrät sekä alkoholituotteita että muuta jännää? Kuulun itse siihen parempien "kyllä mulla on varaa ostaa mun viinat Alkosta, en oo mikään juoppo" -kerhojen parjaamaan väestönosaan, joka raahaa valtaosan juomastaan pari kertaa vuodessa Tallinnasta. En ole todellakaan mikään alkoholin suurkuluttaja, mutta vastustan silti sen verran kovasti maamme jatkuvasti naurettavammaksi menevää alkoholipolitiikkaa, että jo ihan periaatteessa haen juomani muualta. Mikäli veropennosten jäämisestä Suomeen tehdään niin kovin vaikeaa lailla, niin mikäpäs siinä. Mutta asiaan.

Tallinna tarkoittaa monelle nopeaa poikkeamista SuperAlkossa, ehkä syömistä jossain sataman lähistön ravintoloista. Parin tunnin maissaoloajassa ei juuri muuta ehdikään, mutta suosittelen viettämään joskus hieman pidemmänkin aikaa kaupungissa. Olemme poikakaverini kanssa tehneet muutaman kerran yhden yön hotellireissuja Tallinnaan noiden nopeiden viinareissujen lisäksi, ja aina kaupunki näyttää uusia puolia itsestään.

Ensiksikin, Tallinnahan on tosi viehättävä arkkitehtuuriltaan. Etenkin vanhassa kaupungissa on kiva vain kävellä ja katsella. Ostospaikkoja haluavalle sen sijaan on näitä satamasta lähteviä busseja Rocca al Maren ostoskeskukseen, joka ei tosin itselleni tarjoa mitään erityistä - about samat putiikit löytää ihan koto-Suomestakin ja samoilla hinnoilla. Nopeasti parin tunnin maissaoloaikana jotain ostoksia haluavalle suosittelen kyllä Norde Centrumia, joka on ihan satamassa. Siellä on muutamia vaatekauppoja, pari ravintolaa (en ole testannut niitä) sekä Rimi-market, joka on kuin tallinnalainen versio Cittarista tai Prismasta. Sieltä olen ostanut useammalla reissulla eväitä, viemisiksi kotiin karkkia sekä edullisia kosmetiikkatuotteita. En jaksa enää nykyisin kierrellä näissä turistirysissä kuten Sadamarketissa sun muissa, missä samaa paskaa roinaa on joka kojussa. Yleisesti kannattaa shoppailla siellä, missä paikallisetkin, eli marketit kunniaan. On myös tosi mielenkiintoista kierrellä kaupoissa ja vertailla ruokienkin hintoja, mikä tosin voi Tallinnassa hieman masentaa..:)

Eräs Tallinnan vähemmän puhutuista, mutta kivoista kohteista on eläintarha. Sinne pääsee ihan sillä samalla bussilla kuin Rocca Al Mareen, mutta hieman joutuu sitten kävelemään. Sisäänpääsy kustantaa muutaman euron, mikä on jälleen ihan naurettavan halpaa Suomen hintoihin tottuneelle. Vierailin itse esimerkiksi Ranuan eläinpuistossa viime vuonna, ja hinnat eivät ole millään tasolla kyllä vertailukelpoisia (vaikka silti koin Ranuankin version hintansa väärtiksi).


Eläinpuisto on pinta-alaltaan tosi laaja, ja siellä joutuu oikeasti kävelemään. Mikä tosin on eläinten kannalta hyvä, että niille on tarpeeksi tilaa olla. Etenkin näitä ylemmässä kuvassa näkyviä pieniä sorkkaeläimiä oli niin monessa eri lajissa, että ei varmaan kukaan osaisi enempää kaivata.

Tallinnassa näin elämäni ekan norsun, piti jäädä tuijottamaan pidemmäksi aikaa kun oli sen verran vaikuttava elikko.
 Kun puhun eläinpuistosta laajana, tarkoitan siis valtavaa. Tai ainakin se tuntui siltä pari vuotta sitten, kun päiväkin sattui olemaan todella lämmin...


Suuria kissaeläimiä pääsi tiiraamaan ihan lähietäisyydeltä.

Satuimme näkemään sopivasti naarasleijonan ruokailun, vaikuttavaa.

Ikisuosikkejani pöllöjä!
 Mitä ruokamatkailuun tulee, Tallinna on halvoilla hinnoilla kyllä ihan ykköskohde ravintoloissa syömiselle. Sielläkään ei kuitenkaan ole itsestäänselvää, että kaikki paikat ovat halpoja - ainakin itse katson aina tarkkaan, etten erehdy kalliiseen turistirysään. Jo satamankin läheltä löytää kyllä paikkoja, joissa syö edullisesti hyvää ruokaa (keskustasta puhumattakaan). Yleensä jätänkin Tallinnan ähkyssä ja onnellisena :D

NAM.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti