Kiova ruokamatkailijan kohteena

Kuten jo aikaisemmassa kiovapostauksessani totesin, kaupunki yllätti meidät täysin ruuallaan. Emme oikein osanneet odottaa mitään erityistä, mutta oletimme tarjonnan olevan suhteellisen lähellä venäläistä ruokaa. Tässä emme sinänsä erehtyneet. Tarjonta oli silti paljon muutakin kuin sitä, aivan kuin missä tahansa länsimaisessa pääkaupungissa.



Pahoittelut puhelimella otettujen kuvien laadusta. Kiovassa oli siitä hienoa syödä, että jopa me rajallisella budjetilla matkaavat pystyimme kävelemään erittäin kirjaimellisesti mihin tahansa ravintolaan sisään, tilaamaan mitä tahansa, ja loppulasku pääruualle ja alkoholijuomalle oli noin viisi euroa per pää. Kaupungissa oli runsaasti sekä ukrainalaista ruokakulttuuria tarjoilevia ravintoloita, että hieman eksoottisempaakin sapuskaa. Söimme kerran japanilaisessa ravintolassa, ja nuudeliannoksemme olivat erittäin hyvät. Myös baariruoka maistui. Yleisesti kaikkialla näkyi erittäin vahvana rakkaus ruokaan, kunnon raaka-aineet ja asiakkaan arvostus. Voin helposti sanoa, että emme syöneet kertaakaan huonosti. Hauskana faktana, että reissullani Kreikkaan, mitä olen pitänyt hyvän ruuan mekkana, söin useamman kerran kehnoa ruokaa.



Erityismaininta kuuluu Lviv Handmade Chocolate -kahvilalle ja suklaapuodille, jossa söimme elämämme sokeriöverit aamupalan muodossa. Heillä aamupalan tarjoaminen jatkui pitkälle iltapäivään, ja juuri lounasaikaan aamupala-annoksen tilaaja sai kuuman juoman ilmaiseksi. Tilasimme makeiden aamupalapikareidemme ohella palat kakkua, ja vähempikin olisi riittänyt. Kaikki oli niin huikean hyvää, että hoidimme paikassa samalla myös tuliaisostoksemme. Hinnoista sen verran, että esimerkiksi kymmenen tryffelin kaunis rasia, jonka ostin itselleni synttärilahjaksi, kustansi nelisen euroa. Tarjolla oli irtokonvehtien, valmiiden rasioiden ja suklaalevyjen lisäksi myös erilaisia suklaisia hahmoja, jotka eivät maksaneet kuin muutaman euron kappaleelta. Kahvila sijaitsi kätevästi ihan lähellä hostelliamme, ja kannatti kyllä käydä.




Tavoitteenamme tälle reissulle oli syödä kiovan kanaa sekä pelmeneitä, ja molemmat tulikin testattua menestyksellä. Kuvia katsoessani alkaa kuola valumaan vähitellen pitkin suupieltä...


Myös hostellimme Dream House Hostel tarjosi aivan paremmankin tason ravintolan ruokia. Aamupalalautasia oli tarjolla useita erilaisia, ja kaikki oli selkeästi suunniteltu huolella. Kyytipojaksi sai tilattua kuumaa juomaa erilaisista hedelmistä tai marjoista, ja ainakin oma mustaherukkateeni oli älyttömän hyvä. Oletin saavani sen perus kuuma vesi ja teepussi-setin, ja leuka meinasi loksahtaa alas kun näin mukillisen kera kourallisen marjoja. Söimme hostellin kahvilassa kerran myös ihan iltaruuan, joka sekin oli oikein hyvä.



Kolusimme eräässä isommassa Stockan Herkku -tyyppisessä ruokakaupassa hartaasti, ja tutkimme etenkin älyttömän laajat valikoimat irtoleivonnaisia ja -kakkuja erittäin tarkasti. Hostellille iltapalaksi ostamamme kakkupalat olivat kaupan kakuiksi uskomattoman hyviä, harvoin edes kahviloista saa niin hyvää kakkua. Myös kaikki muut ihan marketista ostamamme välipalat kuten jugurtit olivat erittäin hyviä. Kaupungilla liikkujan kannattaa hyödyntää myös metrotunnelien leivonnaisia myyvät kojut, joista saa halvalla pikkupurtavaa. Makeannälkään kaupungissa on myös runsaasti jäätelökioskeja, ja kokemustemme mukaan jätski oli sekä halpaa että laadukasta. Erityismaininta tässä kohtaa purukumin makuiselle jätskille, ai että.

Kokonaisuutenaan Kiova yllätti siis erittäin hyvällä ruualla, jonka kanssa budjetti ei kärsinyt yhtään. Kaupunki nousi omalla listallani hyvien ruokien tarjoajana erittäin korkealle monipuolisuutensa puolesta. Jos joskus palaan vielä, niin se johtuu erittäin todennäköisesti juuri ruuasta.

Kommentit

Suositut tekstit