perjantai 20. helmikuuta 2015

Nuppineulattomat unelmakohteeni

Jokaisella meistä on takuulla niitä ikuisuusprojektikohteita, jonne ei ole saanut aikaiseksi lähteä. Voi olla myös niin, että jokin matkakohde on liian kallis tai vaikeapääsyinen, tai jokin muu este estää sinne menemisen. Olen itse matkailijana kolunnut useita omista unelmieni kohteista, mutta vielä paljon on kokematta.

- Koko Aasia. Koska Aasian maihin lennot maksavat pitkien välimatkojen vuoksi paljon, on sinne lähteminen jäänyt tekemättä. Lisäksi pitkät lennot aiheuttavat sen, että kohteeseen tulisi varata mielellään pidempi oleskeluaika kuin pelkkä viikko. En osaa sanoa pelkkä yksittäistä Aasian kohdetta johon haluaisin, sillä manner kiinnostaa ihan yleisellä tasolla. Jos joitain tulevaisuudessa mahdollisia matkakohteita sieltä nyt listaisin, niin suunnilleen todennäköisyysjärjestyksessä lista menisi näin: Thaimaa, Vietnam, Intia, Sri Lanka. Minulle matkailijana on vielä kokematta kohde, jossa olisi oikeasti trooppinen ilmasto. Luettelemissani kohteissa on lukemani mukaan kaikissa plussana ystävälliset paikalliset, todella edullinen hintataso, mielenkiintoisia nähtävyyksiä sekä herkullista ruokaa (mikä on tosi tärkeää!). Siinä missä esimerkiksi jossain Kanarialla välillä tuntuu, että kaikki täällä on turisteja varten luotua, olisi siistiä päästä nimenomaan rantakohteeseen, jossa oikeasti asuu paikallisia paikallisine palveluineen. Lisäksi rakastan kasveja, joten ihan pelkkä hiekka-aavikko ei ole unelmakohdettani nähnytkään :)Norsuratsastus on minulta kokematta! Kuva BBC.
- Uusi-Seelanti. Minulle, kuten monelle muulle Lord Of The Rings-elokuvat toivat matkakuumeen mahdollisimman kauas. Maa kiinnostaa minua lähinnä luontokohteena, sen verran henkeäsalpaavia maisemia elokuvissa on tullut nähtyä. Tietysti Hobitti-elokuvia varten pystyyn jätetty Kontu kiinnostaisi kokea, sieltä en varmaan lähtisi kulumallakaan pois (haaveilen niin hobitin huolettomasta ja maanläheisestä elämästä!). Rajoittajana tässäkin raha, sillä lennot Uuteen-Seelantiin ovat itsessään jo reilusti yli sen, minkä olisin valmis yksittäisestä matkasta kokonaisuudessaan maksamaan. Opiskelijabudjetin saavuttamattomissa, mutta vielä joku päivä...


Kuva www.uq.edu.au -sivustolta.
- Norjan Huippuvuoret. Tämäkin on viimekädessä budjettikysymys. Ehkä noin vuosi sitten näin parinsadan euron lentoja Huippuvuorille, mutta kamelin selän katkaisi kallis majoitus. Eksoottinen pohjoinen kohde, jossa ihmiseen törmääminen on ilmeisesti suunnilleen yhtä todennäköistä kuin jääkarhuun törmääminen - eli samanlainen käsitys kuin Suomesta on usein ulkomailla. Tykkään näistä erilaisista pohjoisen paikoista, sillä henkisesti olen paljon pohjoisemmasta kotoisin kuin mistä oikeasti fyysisesti lähdin tällä pallolla taapertamaan :)


Kuva norja.fi -sivustolta.

- Italia. Ruuan ja kulttuurin tyyssija. Ainoa matkakohde, johon saamattomuus on ollut se suurin este budjetin sijaan. Romeoon ja Juliaan yhä uudestaan palaavana Verona olisi toki ykköskohde, mutta myös Venetsia, Rooma jne. mitä-turistipaikkoja-näitä-nyt-onkaan kiinnostavat. Italiassa tahtoisin autoilla ja liikkua ympäri maata, pysähdellä pienillä paikkakunnilla, nauttia kiireettömästä elämästä ja syödä taivaallista ruokaa. Maa, jossa makaroni, tomaatti, sipuli ja oliivi riittävät niin moneen, ei voi olla huono paikka. Olen tosin kuullut esimerkiksi vanhempieni kokemuksista, että heille Venetsiassa syöty pitsa oli suunnilleen huonointa koskaan, vaikka Italia tunnetaan pitsan huippumaana. Paras ehkä ottaa selville etukäteen hyviä ruokapaikkoja, ettei tule pettymyksiä..:)


Kuva Ikaalisten matkatoimiston.
Muina reissuhaaveina minulla on mm. reilaaminen. Olisi ihanaa hankkia reilikortti ja suunnata muutaman viikon ajan joka aamu sinne, mihin sillä hetkellä eniten huvittaa. Loppupeleissä koiran omistavana ihmisenä minun on hankala irtautua kotoa useammaksi viikoksi. Lisäksi olen hirveän kontrollifriikki yöpymisten suhteen, eli haluaisin todellakin suunnitella epäreilaajamaisesti jokaöisen katon pääni päälle etukäteen. Olen myös todella huono nukkuja, eli ihan missä tahansa ei uni tule helpolla (hyvä jos tulee omassa sängyssäkään..), joten parin viikon mahdollisesti huonot yöunet eivät huvita. Tämä siis sillä oletuksella, että reissu sopisi budjettiini, eli yöpymispaikat olisivat lähinnä hostelleja - hotelleissa nukkuminen on harvoin ollut ongelma.

Muutenkin haaveissani olisi pidempiaikainen reissu ulkomaille niin, että vuokraisin kämpän jostain lämpimästä ja edullisesta maasta ja tutustuisin hieman syvemmin kulttuuriin. Vaihtokokemukseni ei käynyt ihan lomailusta koska opiskella piti, joten ihan kunnon irtiotto-meiningillä tehty reissu sopivassa elämänvaiheessa hotsittaisi. Olen kuitenkin matkailun suhteen tosi kaikkiruokainen, eli lähes kaikki paikat lähtökohtaisesti kiinnostavat, mikäli en ole niissä aiemmin ollut. Ennen kesää olisi tarkoitus lähteä vielä ainakin kerran pois Suomen rajojen sisältä, ehkä jopa kahdesti. Vuodestani on tulossa melko reissuvilkas parin edellisen vuoden tapaan, eli olen tyytyväinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti