tiistai 5. tammikuuta 2016

Itsenäisyyspäivän pikavisiitti Tallinnaan

Top 10 matkatarjoukset tarjoaa laivamatkoja ja yöpymistä Tallinnan L'ermitage-hotellissa kahden ruokalajin illallisineen edulliseen hintaan. Kävin piipahtamassa vielä vuoden viimeisen kerran Viron puolella, tällä kertaa muuten kuin viinanhakureissulla (vaikka sitäkin tuli parin pullon verran hankittua). Tarkoituksena oli tällä kertaa lähinnä päästä pois koto-Suomesta stressin keskeltä ja viettää rentoa aikaa, sekä tietysti syödä hyvin.

Koska Tallinna on niin tuttu paikka, niin en juuri huudattanut kameraani tällä kertaa. L'ermitage oli oikein mukava ja siisti hotelli melko hyvällä sijainnilla, voin kyllä suositella. Pakettiin kuuluvat ruuat valittiin kolmen vaihtoehdon listalta, ja samaan satsiin piti ottaa toisilleen tarkoitettu pääruoka ja jälkiruoka. Minä ja seuralaiseni söimme häränpihviä ja mustikkapannacottaa.Annokset olivat näyttäviä, mutta laadultaan vain ok. En todellakaan ole mikään fine diningin ystävä, ja valkoiset pöytäliinat saavat minut vaan hermostuneeksi. Tämän menun erillisellä hinnalla olisimme syöneet itselle yliähkyyn todella hyvää ruokaa Tallinnassa, joten ainakaan minä en jatkossa suuntaa tähän hotelliin ruoka mielessäni.

Kun nyt ruokateemaiseen Tallinnaan kerran päästiin, niin vahingossa löytämämme irkkubaari The Dubliner on sitten sekä syönti-että juontimielessä käymisen arvoinen. Paikka sijaitsee vanhassa kaupungissa, mutta ainakin lauantai-iltana tunnuimme olevan ainoat ei-paikalliset. Juomia saa Suomen hintoihin verraten kaksi yhden hinnalla, ja naposteltava pelmeni-annos maksoi muutaman hassun euron. Ja oli hyvä.

Joulufiilis ei ollut korkeimmillaan vesisateen ja lämpimän kelin takia, mutta kävelimme joulutorin läpi. Kivemmalla kelillä olisi varmasti tehnyt mieli tutkia kojuja pidempäänkin, nyt se jäi tekemättä.Toinen yllättävä ja kiva ruokalöytö oli ihan sataman kupeessa sijaitseva Kochi Aidad-ravintola, joka on siis panimoravintola. Tosi ihana vanha rakennus, josta en tietenkään tajunnut ottaa kuvia. Mutta ruoka oli hyvää ja suomalaisittain edullista, ja heidän omatekoista kotikaljaa kannattaa tilata! Varmaan elämäni paras kotikalja, makea tosin.


Tallinna kyllä yllättää ruokatarjonnallaan joka reissulla. Suomessa syön varsinaisesti ulkona tosi harvoin (jos pitsaa ei lasketa), mutta Virossa halvat hinnat ja hyvä tarjonta kyllä kohtaavat. Pitäisi joskus lähteä pidemmäksikin aikaa ja vetää aamupalat, lounaat ja illalliset kaikki eri paikoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti