tiistai 19. tammikuuta 2016

Dubai: aavikkosafari

Kun kerran autiomaan lähellä olimme, niin tietysti sinne piti päästä käymäänkin. Tutkailimme erilaisia vaihtoehtoja, ja nopeasti löysimme aavikkosafariretket, joita järjesti useampikin firma. Käytännössä homma meni niin, että firma, jolta reissun ottaa, järjestää vain kuljetuksen autiomaahan. Siellä on taas ihan erillinen järjestäjä, joka kokoaa kaikki turistit yhteen. Matkan hintaan kuului siis kuljetus aavikolle, lyhyt ajelu dyyneillä maasturin kyydissä, mönkijä-ja kameliajoa, seisova pöytä sekä vatsatanssiesityksiä aavikon tähtitaivaan alla. Halvimmillaan tämä maksoi vähän reilut 20 euroa per henki, ja hinta-laatusuhde oli todella hyvä.

Ensin tosiaan kuljimme bussilla kaupungin ulkopuolelle dyyneille. Siellä meitä odottivat maasturit kuskeineen, ja hyppäsimme kyytiin. Aavikolla ajeltiin lyhyt mutta sitäkin hurjempi lenkki, kyllä hiekka pöllysi! Paikalliset kuskit ovat selkeästi ammattilaisia työssään, sillä vaikka auto tuntui useamman kerran kaatuvan, ei se noin vain kaatunutkaan. Autosta käsin oli ihan mahdoton ottaa kuvia...
Tämän ajelun päätteeksi meidät vietiin aavikkoleiriin, joka oli autenttisuudessaan lähinnä samaa tasoa kuin Suomen Lapin turistirysät. Mutta turisteina pääsimme fiilistelemään, miltä tuntui olla kameleiden kanssa pitkin erämaita kulkeva paikallinen jo joskus tuhansia vuosia sitten. Alueen keskellä oli esiintymislava ja sen ympärillä pitkät pöydät, joiden ääressä istuttiin tyynyillä ja syötiin seisovasta pöydästä. Ruoka oli hyvää ja monipuolista ja sitä oli riittävästi, sellaista aika turvallista perussettiä.
Viimeisinä valoisina hetkinä kävimme kameliajelulla, joka oli ensimmäinen kertani. Kamelin käynti oli ratsastamiseen muutenkin tottumattomalle kivan leppoisaa, haluan vielä joskus kokeilla pidemmänkin matkan kulkemista."Kylässä" oli myös joitain turistikrääsä-ja mattomyyjiä sekä mahdollisuus polttaa vesipiippua. Illan pimetessä alkoivat tanssiesitykset, ja niitä oli vähintäänkin tarpeeksi. Tarjolla oli erilaisia tanssilajeja, joista en kyllä tunnistanut kuin ihan perinteisen vatsatanssin. Esiintyjät vaikuttivat ammattimaisilta. Ohjelman loputtua meidät johdatettiin maastureille, jotka huristivat taas läpi dyynien ja palauttivat meidät busseille.

Siskoni ottama kuva. Miehet tanssivat hameissa, joihin oli viritetty valot.

Kokonaisuutena suosittelen tätä puolipäiväretkeä kaikille Dubaihin meneville, joita ei välttämättä modernin maailman ihmeet niin kiinnosta. Pyrin aina reissatessa pääsemään isojen kaupunkien ulkopuolelle, tässä tapauksessa ei voi tosin sanoa "nähdäkseni sitä todellista elämää". Ainoa miinus oli se, että bussilastien saapuessa aavikkokylään vähitellen ja eri aikoina, jäi meille ensimmäisenä tulleille tosi paljon ihan täysin luppoaikaa. Lisäksi informointi ei oikein toiminut, missään vaiheessa ei esimerkiksi kerrottu, koska ruoka on saatavilla. Aavikolla on sitten oikeasti viileää auringon laskiessa, joten suosittelen ottamaan pitkähihaisen lisäksi ihan takkia ja huivia mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti