maanantai 18. tammikuuta 2016

Dubai: shoppailu

En ole mikään tajuton reissuhoppaaja, enkä todellakaan halua kuluttaa koko reissussaoloaikaa samoissa kaupoissa, mitä kotoakin löytyy. Dubaihan on tunnetusti shoppaajan paratiisi, ja ainakin merkkituotteita arvostaville Mall of Emirates ja Dubai Mall olisivat tarjonneet ihan kaiken. Poikkesimme näissä ostoshelveteissä vesisuihkushown ja pingviinit nähdäksemme, emmekä todellakaan halunneet jäädä näihin monsterimaisiin halleihin sen enempää aikaa kuluttamaan.

Pingviini Dubai Mallissa.Oikeastaan kolusimme vain yhden pienen ostoskeskuksen lähellä hotelliamme, samassa rakennuksessa sijaitsi myös meidän Prismaa ja Cittaria muistuttava Carrefour. Varsinaiset shoppailut teimme kuitenkin "kiinakaupoissa", joissa hinnoittelu oli 1-10 dirhamin välissä kaikkien tuotteiden osalta. Eli max 2,5e. Ostimme näistä mm. paidan, kenkiä, meikkejä, päiväkirjaa, laukkua, aurinkolasia...Halpaa roipetta oli ihan hirveästi, eikä se maksanut käytännössä mitään. Muovikassien laajasta esiintymisestä päättelin, että paikalliset asioivat näissä liikkeissä ahkerasti. Suosittelen ainakin poikkeamaan, kyseisistä kaupoista saa myös ne turistirihkamat huokeaan hintaan ilman sisäänheittäjien ahdistelua.

T-paita, lasit ja päiväkirja kiinakaupasta.
Soukeissa jokainen yritti tyrkyttää pashmina-huiveja, ilmeisesti niistä sai parhaan katteen. Hetken aikaa huivien ihania värejä katseltuani tulin siihen tulokseen, että sellainen olisi ihana. Pashminoista en aiemmin tiennyt yhtään mitään, mutta googlasin hotellilla ja luin mm. laatueroista ja villan pitoisuuksista. Ajattelin, että halvalla en pääse, joten ostan vaan jonkun ns. korvikehuivin tilalle, nättejä nekin ovat. Soukissa hyökkäsin ensimmäisen huiveja myyvän puljun sisälle, jossa myyjä ei tuputtanut tuotteitaan. En kertakaikkiaan kestä pakkomyyntiä ja sisäänheittelijöiden mukahauskaa huutelua, joten rauhallinen myyjä on ehdoton kriteerini näissä markkinapaikoissa. Parhaan laatuinen huivi oli hänellä lähtöhinnalla 170 dirhamia, mikä oli ihan reilusti yli sen, mitä olin valmis maksamaan. Ja koska tinkiessä länsimaalainen saa hintaa alas maksimissaan puoleen hintaan, niin ajattelin jättäytyä koko leikistä. Katselin halpoja huiveja sillä aikaa, kun isäni tuli puljuun sisälle ja alkoi neuvotella hintaa. Lopulta se lempparini lähti mukaan 60 dirhamilla, eli noin viiteentoista euroon! En olisi koskaan uskonut. Huivi tulee kyllä olemaan ihan lempparini, se on tosi pehmeä ja yllättävävän lämmittävä. Lisäksi väri on niin minua.
Mikäli ruokatuliaiset kiinnostavat, niin suosittelen ostamaan Dubaista taateleita. Ne ovat tosi hyviä ja halvempia kuin Suomessa, lisäksi ne kuuluvat olennaisena osana paikalliseen ruokakulttuuriin. Itselläni oli meininkinä ostaa myös mausteita, mutta se jäi huutelevien myyjien ansiosta. Lisäksi edelliskertainen huono tinkauskokemukseni Marokosta mausteita ostaessa kummitteli, kun en yhtään osaa vertailla mausteiden hintoja. Joskus toiste sitten, jossain muualla.Kultasoukin tarjontaa, lievän övereitä koruja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti