tiistai 30. kesäkuuta 2015

"Korkeasaari keväällä, karhut heräilevät"

Otsikko on tällä kertaa lainattu PMMP:n kappaleesta Korkeasaari. Kylläpäs se onkin soinut päässäni sen jälkeen, kun teimme visiitin Helsingin-reissulla myös kappaleen eläinpuistoon. Huomio tänä kesänä Korkeasaareen autolla suuntaaville! Liikennejärjestelyt ovat tietöiden takia ihan peestä ja navigaattori neuvoo mitä sattuu, varaa aikaa saapumiseen! Itse teimme hieman harhalenkkiä ja ihmettelimme, olemmeko ihan oikeassa paikassa. Lopulta löysimme silti.


Lipunmyynnin jälkeen silta vie saareen.Korkeasaari on luonnonkaunis saari, jonne kannattaa lähteä katselemaan, vaikkei eläimistä välttämättä niin kauheasti välitä (mutta kukapa kurja ei välittäisi). Sisäänpääsymaksu oli 8e opiskelijalta, mikä on mielestäni täysin kohtuullinen tällaiselle nähtävien lajien määrälle. Eläintarhassa käyskentelee häkkieläinten lisäksi vapaana kaikenmaailman lintuja riikinkukosta lähtien, ja ainakin nyt poikasaikana sai olla melko tarkka, ettei kävellyt liian läheltä äkäisenä poikasiaan vahtivia vanhempia. Ihania untuvikkoja oli kyllä silti ilo katsella.

Ihan perinteisten suomalaisten eläinten lisäksi Korkeasaaren repertuaariin kuuluvat mm. erilaiset isot kissapedot, kamelit, eksoottisten pieneläinten oma sisätarha sekä apinoita. Etenkin leikkivät tiikerinaaraat sekä melkein verissäpäin tappelevat ahmat olivat minulle mieleenjääviä karvaturreja. Mielestäni Korkeasaaressa eläinten tarhat on suunniteltu kunkin lajin tarpeet melko hyvin huomioiden (sikäli mikäli niistä vähän ymmärrän) ja tilaa oli kullekin hyvin. Yllättävää oli myös sisäänkäynnin yhteydessä olevan turistiroinakaupan hintataso, mikä oli yllättävän edullinen. Lähetimme pari postikorttia, joilla oli hintaa vain 30 senttiä kappaleelta. Mikäli mukanani olisi ollut kitisevä lapsi, olisin hiljentänyt tämän jollain pienellä halvalla muovielukalla. Lapsista puheenollen, myös leikkipaikkoja ja muuta puuhaa löytyy Korkeasaareen pienten ihmisten kanssa matkaavien iloksi. Ruokapaikkaa sun muuta oli myös, emme lähemmin tutustuneet.

"Vähän tässä leikitään turistien iloksi!"

Mutta siis tiivistäen, tulen käymään Korkeasaaressa uudelleen tilaisuuden tullen. Mikäli puistoa vertaa vaikkapa Ranuaan, oli se ehkä enemmän eksoottinen. Ranualla esitellään enemmänkin Suomen luontoon kuuluvia eläimiä, ja siellä maisematkin ovat perisuomalaisen karut. Korkeasaaressa ainakin kesällä oli enemmän trooppista henkeä ja merimaisemat myös veivät ajatukset ulkomaille.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti