perjantai 2. helmikuuta 2018

Fuerteventuran Caleta de Fustella

Hankimme tälle talvelle minun ja poikaystäväni ensimmäisen yhteisen aurinkoloman. Itseasiassa reissu oli siipalleni jopa ensimmäinen matka lämpimään ikinä, ja ensimmäinen reilun viikon vapaa töistä vuosiin. Halusimme lähteä näiden speksien valossa helppoon paikkaan, jossa voisimme keskittyä itse lomailuun. Päädyimme sille Kanariansaarelle, jossa en ole aikaisemmin käynyt, eli Fuerteventuraan. Kohteeksi valitsin Caleta de Fusten, joka vaikutti hyvin pieneltä paikalta. Emme halunneet mitään biletysmestaa tai miljoonittain palveluita. Paikka osoittautui livenä paljon monipuolisemmaksi kuin kuvittelin nettiselailun valossa.

Jo lentokoneessa sanoin ääneen maan viimein näkyessä, että tämähän on ihan kuin trooppinen Islanti! Maisema oli erittäin kuivaa ja kivistä aavikkoa, palmuja näkyi siellä täällä. Saari on ihan erinäköinen kuin muut kohteet, joissa olen Kanarialla matkaillut. Erittäin positiivista siis, koska kuvittelin nähneeni Kanarialla jo ihan tarpeeksi. En koskaan sano ei koskaan, mutta vaikka en välttämättä ole ihan heti lähdössä kyseiselle saarirykelmälle takaisin, niin kyllä siellä varmasti koluttavaa riittäisi vielä meikällekin. Onhan La Gomera ja La Palma, puhumattakaan El Hierrosta vielä näkemättä kokonaan!

Rannan kivikoissa pyöri oravia. Kävimme kiipeilemässä kivikoilla etsimässä simpukoita ja rapuja, kivaa löytöretkeilyä.
Varasimme matkan Apollomatkojen kautta, mutta emme käyttäneet yhtä ainoaa heidän tarjoamaan palvelua. Hotellin kohdekansion kyllä selasimme, eikä sen sisältö ollut kuin lähinnä heidän järjestämiensä retkien mainostusta. Käytetty lentoyhtiö oli Novair, joka paljastui aivan hyväksi lentoyhtiöksi. Matkustamohenkilökunta oli ruotsalaista, mutta palveli toki englanniksi. Ruoka oli keskivertoa lentokoneruokaa parempaa, ja se oli lisämaksullista. Ruokaan ei vaan kuulunut sitä normaalia vesitötskää, mistä miinusta - kaikki eivät olleet ottaneet kentältä vesipulloa tai tajunneet ottaa juomatarjoilusta juotavaa.

Kentältä matkustimme hotellille taksilla, joka maksoi reilun kympin. Hotellimme nimi oli Villa Florida, joka oli huoneistomallinen hotelli. Hotellin isoin megaplussa oli sen sijainti, joka oli erikoisen hyvä! Ihan keskellä palveluita, mutta sijainti oli kuitenkin hiljainen. Kannattaa huomioida, että Caleta de Fuste sijaitsee lähellä lentokenttää, joten sinne kuuluvat nousevien ja laskevien koneiden äänet. Meitä se ei haitannut. Hotellin lisäplussa oli se, että siellä ei juuri ollut lapsia. Huoneessa odotti tervehdyksenä viinipullo, vettä sekä tummaa suklaata, joiden lisäksi huoneen varustuksena oli korillinen kahvia, teetä ja sokeria. Koria ei täytetty viikon aikana, mikä oli vähän outoa. Myöskään saippuaa, tiskiainetta tai mitään tiskausvälinettä ei ollut. Huoneen nurkissa oli selkeää likaa ja sohva oli oikeasti maailman epämukavin, eikä sängyssäkään ollut kehuttavaa. Allasalue oli kyllä oikein kiva, mutta siellä porukka varaili pyyhkeillä aurinkotuoleja jo heti auringon noustessa, eikä välttämättä tullut paikalle tunteihin. Ruokaa meidän settiimme ei kuulunut, mutta heti hotellin ulkopuolella oli ravintoloita ja marketteja. Vielä eräs harmittava seikka oli se, että terassillemme ei paistanut missään vaiheessa päivää aurinko. Tuo hyvä sijainti ja avulias henkilökunta paikkasivat siltä näitä puutteita niin, että olimme ihan tyytyväisiä.Caleta de Fusten ravintolavalikoima oli vähintään riittävä, ja hintataso oikein kiva eli ruuan sai alle kympillä. Söimme melkein joka päivä hyvää ruokaa, ja etenkin "ostoskadun" rannanpuoleisessa päässä olevan ravintolan päivän annokset kahdelle ja kannu sangriaa 29 eurolla oli erinomainen. Söimme siellä kahdesti, paellaa ja mixed grill -annoksen erilaisia lihoja, ja molemmilla kerroilla olimme tosi tyytyväisiä. Myös hotellimme läheinen 8,9e kiinalainen erittäin laaja buffet ihastutti niin, että söimme siellä kahdesti. Suosittelen lämmöllä myös eri ravintoloiden brittiaamupaloja, jotka saimme alle kolmella eurolla per naama. Oluen sai halvimmillaan noin 1,5 eurolla ja sangria oli halpaa kaikkialla. Sisäänheittäjäkulttuuri loisti poissaolollaan, mistä nautimme suuresti. Kylässä sijaitsi muutama isompi Hiperdino eli kunnon ruokakauppa, joiden paistopisteitä kannattaa lomalla ehdottomasti hyödyntää. Ruoka pyörii about Suomen hinnoissa, mutta alkoholituotteet ovat tietysti sikahalpoja. Ostimme kotiin tuomisiksi erinomaisen hyvää hunajarommia sekä euron viinitölkkejä juotaviksi glögin kera tässä talven mittaan. Saarella ollessamme minä join alkoholijuomista lähinnä sangriaa, ja poikaystäväni sitä sekä olutta.
Fustella pyöri pääsääntöisesti brittituristeja, mutta ei ainakaan meitä haittaavissa määrissä. Tämä näkyikin lähinnä tosiaan brittiaamupalojen sekä "brittibaarien" määrässä. Meille sattui kelien kanssa siitä kehno tuuri, että valtaosan reissustamme oli melko viileä keli. En siis testannut edes hotellimme allasta, ja meressäkin kävin vain kerran. Harmitti, sillä ranta oli aivan ihana ja siellä mahtui olemaan väljästi. Keksimme kuitenkin tekemistä sekä kylän sisällä että teimme retkiä kauemmas. Rannan läheisyydessä oli kaksi minigolfpaikkaa, ja kävimmekin hieman mittelemässä taitojamme. Kylän toisella puolella sijaitsi aika pieni ostoskeskus Atlantico, jonne teimme yhden reissun. Siellä tarjonta oli kuitenkin aika vähäistä, ruokapaikkoja olisi ollut paljon. Ostoskeskukseen ja takaisin pääsee kaupunkijunalla, joka kulkee puolen tunnin välein ja lippu on kaksi euroa per henkilö.

Yhtenä päivänä vuokrasimme auton, ja halvimmillaan pikkuauton saa päiväksi noin kolmellakympillä. Kävimme Corralejossa, jossa kiertelimme hieman ja söimme sitten. Ei ollut oikein paikka meidän makuumme, liian iso. Palveluita olisi kyllä ollut hurjasti, mutta niin oli ihmisiäkin. Bilettäjille ja shoppailijoille hyvä mesta. Poikkesimme myös Puerto del Rosariossa ison ostoskeskuksen takia, ja se olikin shoppailuun varmaan saaren paras paikka. Poikaystäväni löysi itselleen kahdet kengät, itse en ostanut koko reissulla kuin ruokatuomisia ja Fustelta yhdet kengät. Niin tosiaan, ja puisen rasian halvasta kiinakaupasta! Caleta de Fustella majoittuvien kannattaa kierrellä se iso kiinakauppa läpi, siellä on vaikka millaista kivaa pientä krääsää kodintarvikkeista turistikrääsään ja leluista vaatteisiin.


Kylän satamassa on kaikenlaista pientä aktiviteettia, ja monenlaisille retkille olisi päässyt. Myös merirosvolaivalla voi käydä tutkimassa, tai mennä niemen nokkaan terassille. Lisäksi satamassa on merileijona-allas, jossa pääsisi maksua vastaan lähikontaktiin näiden eläinten kanssa. Itse satuimme paikalle, kun kouluttaja ilmeisesti syötti merileijonia, ja nämä tekivät joitain temppuja samalla. Mikäli siis ei halua lähteä eläintarhaan asti eläimiä toljottamaan (tästä reissusta myöhemmin omassa postauksessaan), niin tuolla pääsee näkemään edes näitä elikoita. Kirkkaassa vedessä lähistöllä ui myös runsaat parvet kaloja, ja jossain kivenkolossa voi kököttää rapu.


Mitähän muuta voisin reissustamme sanoa? Kokonaisuutenaan olimme erittäin tyytyväisiä lomaamme, mikäli säätilaa ei lasketa. Tammikuussa kaikki Euroopan sisäiset kohteet ovat tietysti hankalia, eikä nyt ollut rahkeita lähteä kauemmas. Mutta nyt saimme tosi hyvin lepäiltyä, aktiviteetteja oli ihan riittävästi ja tarjolla olisi ollut enemmänkin jos olisi tarvetta ollut. Esimerkiksi lauttamatka Lanzaroten puolelle olisi voinut olla kiinnostavaa tehdä, tosin olen siellä itse useaan otteeseen ollut niin itselleni se olisi ollut melko turha. Oli muuten hauska seurata aikuisen tyypin ensimmäistä etelänreissua, toinen oli niin fiiliksissään monesta pienestä jutusta. Selkeästi kivaa oli ainakin ulkona syöminen joka päivä, rannalle mukaan ostetut kylmät juomat, terassi merinäköalalla ja yleensäkin (ajoittainen) lämpö talvella. Kyllä tuo totesikin jo matkan loppupuolella, että keväämmällä pitäisi päästä vielä uudelleen reissunpäälle...

Vielä loppukevennyskuva. Miettikää sen lapsen ilmettä, joka odottaa haltioituneena mummon kanariantuliaisia. Ehkä sieltä tulee joku ihana Frozen-tuote Elsan kuvalla? Melkein...:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti