keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Vuoden 2015 tulevia reissuja

Bulgarian reissu on siis taputeltuna pakettiin, joten on aika tehdä hieman katsausta tämän vuoden muihin kohteisiin. Vaikka osa on vielä vasta suunnitelmamuodossa vailla lippujen tilaamista sun muuta, niin tässä muutamia varmasti tapahtuvia reissuja.

Islanti

Kaverini kanssa olemme jo kauan suunnitelleet lähtevämme yhdessä reissuun tämän valmistuttua. Valmistumisesta on aikaa jo vuosi, ja pistimme talvella aivorattaat hyrräämään. Erään session päätteeksi totesimme, että emme yksinkertaisesti voi lähteä muualle kuin Islantiin! Minulle jäi hirvittävä kaipuu takaisin saarivaltioon jo siinä vaiheessa, kun kone rullasi Keflavikin kentälle. Lisäksi maa on aina ollut kaverini haaveissa, joten tietysti aloimme kytätä lentoja. Nyt ne ovat sitten plakkarissa syyskuulle, jolloin pääsemme vajaaksi viikoksi ihastelemaan issikoita ja viikinkimiehiä. Suunnitelmissamme on vuokrata auto ja kierrellä peruskohteiden lisäksi vähän muitakin seutuja Reykjavikin ympäristössä, sekä toki tutustua hieman kaupunkiin (kokemusteni mukaan siinä osiossa menee vajaat puoli päivää..). Majoitus on vielä hankkimatta, siihen saattaakin mennä sitten aikaa ja hermot...Lennot varasimme Icelandairilta, jolloin hintaa tuli vain reilu parisataa euroa per pää. Hieman halvemmallakin olisi päässyt, mutta sitten hintoihin ei olisi kuulunut matkalaukkua ja koneenvaihdoissa olisi kestäny hirveästi aikaa. Rajallisilla lomapäivillä ei mielestäni ole järkeä muutaman kympin säästön takia kökötellä lentoasemilla ja kitsastella matkalaukkujen kanssa, kun kerran helpommallakin pääsee. Mutta kannattaa oikeasti kytätä lentoja eri hakupalveluista, sillä ne näyttävät keskenään ihan erilaisia hintoja ja vaihtoehtoja, vieläpä riippuen minä päivänä niitä sattui etsimään...

Tässä vielä kuvia edelliseltä Islanninreissultani reilun vuoden takaa.
Tätä tulen ylikäyttämään reissulla!


Huom osuva nimi.Maarianhamina

Toinen reissukohteeni on poikaystävän kanssa pikavisiitiksi jäävä kurkistus Ahvenanmaahan heinäkuussa. Varasimme reittimatkat Viking Linella Maarianhaminaan Rockoff-festareille katsomaan lempibändiämme Sabatonia. Hyvä tekosyy lähteä. Olemme usein risteilyillä katselleet haaveilevasti Maarianhaminan satamassa laivan seisahtuessa kaupunkia ja miettineet, koska sinne tulee lähdettyä. Minulle ainoa Ahvenanmaa-reissuni oli luokkaretkellä nelosluokkalaisena, ihme kyllä tuo retki jäi tosi hyvin mieleeni. Osa seurueestamme unohtui laivaan kun piti jäädä pois ja kävikin pyörähtämässä Tukholmassa. Kiersimme bussilla ympäri saarta ja kävimme about kaikki must see -kohteet läpi. Lisäksi teimme retkeä vahtimassa olleen metsästäjä-isäni johdolla metsäretken, jossa näimme peuran. Hyviä muistoja siis :) Monista muista Suomen kaupungeista poiketen Maarianhamina näyttäisi tarjoavan aika edullisia majoitusvaihtoehtoja aina leirintäaluemökeistä ja guesthouseista budjettitason hotelleihin.

Vinkkinä Ahvenanmaalle omatoimisesti matkaaville! Omalla koneella katsottaessa reittimatkat Maarianhaminaan ovat aika hinnakkaat edulliseen laivaliikkumiseen tottuneille. Päätimme itse käydä kysymässä parempaa hintaa ihan Viking Linen toimistossa. Ajattelimme hankkia kaksi risteilyä, joista jättäisimme vain toisen osan käyttämättä. Tämä ei kuitenkaan onnistu, sillä takaisin tullessa lähtöselvitystä varten pitäisi olla se Turussa tekemässä. Heillä varauskone näytti kuitenkin selvästi halvempaa hintaa reittimatkoille, kun mukaan otettiin halvin mahdollinen hyttipaikka kumpaankin suuntaan - siis enemmän vastinetta rahalle halvemmalla! Suosittelen ehdottomasti laivareissuja suunniteltaessa poikkeamista ihan toimipisteeseen, siellä osataan neuvoa ja saattaa oikeasti säästää rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti