maanantai 27. huhtikuuta 2015

Varna

Seuraa Bulgarian reissumme toinen osio, eli Varna. Matkustimme Dobrichista kaupunkiin bussilla, joka maksoi jotain hassuja kolikoita per nokka. Majoituimme Lux Rent Apartmentsiin, joka kattoi siis muutamia yksityisen henkilön vuokraamia huoneistoja läheltä keskustaa. Paikkana huoneistomme sijainti oli täydellinen, sillä se oli ihan vilkkaimpien katujen vieressä mutta kuitenkin rauhallisen syrjässä. Kuvista pyytäisin huomioimaan miten sisustusta ja etenkin värejä on oikeasti mietitty! Lisäksi vuokraisäntä oli ostanut pullon punaviiniä, joka kuului huoneen hintaan.Varnaan saapuessamme aurinko paisteli iloisesti kirkkaalta taivaalta, joten nopeasti laukut heitettyämme kämpälle lähdimme rannalle, joka sekin oli hyvin lähellä. Aurinkoa saimme ottaa kahtena päivänä, mutta merivesi oli liian kylmä uimiseen. Kuuma keli (helleraja ylittyi) muuttui ukkosen ja sateen kautta tosi koleaan, Suomen keliä vastaavaan kevätsäähän.


Rantaa ja keskustaa erottaa pitkä ja kiva puisto, jossa suosittelen käymään käveleksimässä. Siellä oli myös pienimuotoinen sotavarustenäyttely, jossa oli sukellusvenettä sun muuta.


Kuten kuvitella saattaa, Varna on Dobrichia melko lailla isompi kaupunki, joten palvelua on jos jonkinmoista. Pääasiallisesti ravintolat sijaitsevat monien pikkuputiikkien kanssa sulassa sovussa merta ja puistoa kohti johtavalla kadulla, joka on osittain pelkkää kävelykatua. Ostoskeskuksia on kaksi, kävimme Grand Mallissa, jossa on liikettä jos jonkinmoista. Mikäli vaatetta tekee mieli ostaa, kannattaa tänne suunnata. Itse ostin lyhyen juhlamekon, joka maksoi kymmenisen euroa. Lisäksi alakerrassa on isompi ruokakauppa, mitä emme keskustasta löytäneet. Ostoskeskuksiin pääsee edullisesti taksilla, ne sijaitsevat linja-autoaseman takana hieman keskustan ulkopuolella.


Bulgariassa ei ehkä häiritsevää mutta huomiota herättävää ovat kulkukoirat ja -kissat, joita puikkelehtii näkyville harva se hetki. Olin varautunut näkemään nälkiintyneitä tapauksia, mutta joku selvästi ruokki näitä elikoita, sillä ne olivat parhaillaan jopa pulskia. Yritin parillekin tarjota ruokaa, mutta ei kelvannut.
Tämän hymyilijän ristin Keijoksi.Ruoka. Kebapin syöjille Bulgaria on unelma, sillä sitä saa ja halvalla! Itse en oikein kyseisestä ruuasta perusta, mutta muuten katuruokaankin tuli tutustuttua. Esimerkiksi allaoleva pitsapala oli huisi kooltaan jos vertaa allaoleviin jalkoihini, ja maksoi n.50snt. Lounaasta kävi. Myös kahviloissakäynti oli edullista ja samoin jäätelö kioskeista, itse emme niitä kylläkään kokeilleet.


Meren ja kaupungin välistä puistoa.Juurikin tässä yllämainitussa puistossa sijaitsi myös akvaario, johon teimme lähempää tuttavuutta. Tilassa oli siis useita akvaarioita ja niissä monennäköistä kalaa, lisäksi esillä oli kaikenlaisia säilöttyjä ja kuivatettuja mereneläviä. Sisäänpääsy oli n.2e, joten kannattaa ehdottomasti käydä jos yhtään kiinnostaa.Varna kaupunkina on ainakin keskustaltaan ihan länsimaisen moderni, mutta heti sivukujille mennessä pieni (ja joskus suurempi) ränsistyneisyys puskee päälle. Esimerkiksi tässä joku makea matkailuvaunu tms:


Muista reissuista poiketen löysimme vakiravintolan, jossa söimme yhtä päivää lukuunottamatta aina, parhaana poikkesimme jopa kahdesti ruokailemaan. Happy sijaitsee ihan keskustassa juuri mainitsemallani "pääkadulla", joten se on helppo löytää. Lista on tosi laaja ja ruuat edullisia, lisäksi kaikki maistui hyvältä!
 


Paras ruoka koko reissulla! Sinihomejuustoinen ja valkosipulinen kanapasta oli ihan jumalaista!
Etenkin hyvällä säällä Varnassa olisi viihtynyt vaikka viikon. mutta parissa päivässä näkee olennaiset. Ainakin planetaario ja delfinaario jäivät vielä näkemättä, emmekä keskustaakaan ehtineet koluta kovin laajalti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti