torstai 2. heinäkuuta 2015

Linnanneitoja ja seppiä Keskiaikamarkkinoilla

Koska Ruisrock on nykyisin lähinnä pelkkä Ruis puuttuvan rocktarjonnan myötä, niin Keskiaikaiset markkinat ovat nykyisin mielestäni Turun paras kesätapahtuma. Moneen vuoteen en ole päässyt osallistumaan, sillä aina näillä tietämillä olen reissannut muualla Suomessa, mutta tänä vuonna ehdin. Kävin siis sunnuntaina lämmön viimein rantauduttua maahamme tutkailemassa, mitä keskiajalle tänä vuonna kuuluu.

Tapahtuma on siis laajentunut vuosi vuodelta, ja se vie nykyisin Aurajoen rannan molemmin puolin tilaa pitkälle kohti satamaa. Porukkaa oli tänä vuonna ennätysmäärä, ja siltä se kyllä tuntuikin. Etenkin paahteessa tuli välillä tukala olo, etenkin kun niitä huutavia penskoja oli aika reippaasti.

Keskiaikamusiikkia.
 Keskiaikamarkkinoilla järjestetään erilaisia esityksiä alkaen musiikista ja päättyen paikalla olevien seppien takomiseen. Etenkin sepät ovat mielenkiintoisia katsella, sillä niinkin vanhaa ja fyysistä käsityön muotoa harva enää nykyisin osaa. Puhumattakaan siitä, että monet nuorista sepistä ovat aika ilo silmälle..;)

Ihanaa on myös se, että myyjät ovat oikeasti panostaneet asuihinsa ja esillepanoon ajan teemaan sopivalla tavalla. Myös myytävät tuotteet noudattivat melko pitkälle keskiaikateemaa, tosin mukanani ollut kaveri kysyi minulta osuvasti, että mites sukkamyyjät liittyvät keskiaikaan. No, eivät kai kovin olennaisesti...Etenkin turkulainen vanha miljöö sopii mielestäni erittäin hyvin keskiaikamarkkinoiden järjestämiseen, ja palatessa olo on aina hieman absurdi, kun huomaakin olevansa edelleen nykyajassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti