torstai 26. maaliskuuta 2015

Reissu varattu, suuntana Bulgaria!

Olin kovasti odotellut tänä talvena pääseväni lämpöisiin maihin vielä kerran, mutta haave kaatui. Nyt kevään viimeiseksi reissukseni jää ensi kuun matka Bulgariaan, joka oli tiedossa jo kauan mutta varattuna vasta hetki sitten. Siskoni lähti vaihtoon lähelle tuota turistien rakastamaa Sunny Beachia, joten lennot Varnaan kera vanhempiemme oli tietysti hankittava.

Olen ollut Bulgariassa aiemmin, joten suurempia ennakkoluuloja ei ole. Tuolloin olin iältäni kymmenen kieppeillä, joten mieleen jäi lähinnä halpa karkki...Ei mutta oikeasti, hintataso yllätti jo lapsena tosissaan. Etenkin kanaruuat olivat halpoja, puolikas paistettu kana oli naurettavan edullista eli söimme sitä yhtenään. Hotellin allasalueen baarissa annos lämmintä kanavoileipää salaatilla maksoi tuolloin 50cnt, pistin oikein muistiini. Myös siskoni parin kuukauden maassaoleskelun jälkeen hänen kertomustensa perusteella reissuun lähtee tyhjä laukku ja käteistä, tulee ehkä osteltua kaikennäköistä. Kahvilatkin ovat kuulema halpoja, eli kakkupala poikineen tulee suihini katoamaan.

Kuulema juomatottumukset lähenevät venäläisten vastaavia...
Oikeastaan en odota reissua nyt sen kummemmin, kun kyse ei ole joko A. jostain överisiististä paikasta, johon olen aina halunnut tai B. ihanista biitseistä, tai olisihan niitä mutta huhtikuun puolivälin keleillä on turha haaveilla. Kesällä on kyllä pakko päästä jo johonkin uuteen paikkaan! Matkailussa mielestäni kuitenkin uuden kokeminen on se avainasia, ellei sitten tarkoitus ole vain karata hetkeksi johonkin muualle (mihin riittää ihan hyvin tyyliin Tallinna/Tukholma).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti