sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Syksyinen reissu Bremeniin

Kuten sanottua, palasin viime viikolla lyhyeltä matkalta Bremeniin. Lyhyestä virsi kaunis: tykkäsin kaupungista. Se oli juuri sellainen kuin kuvittelin saksalaisten kaupunkien omassa pienessä romantisoidussa mielessäni olevan. Juuri sopivassa suhteessa modernia, palveluita, ihania vanhoja rakennuksia, perinteitä ja kansainvälisyyttä. Matkailijalle kaupunki on sopivan pieni muutaman yön matkan ajalle, jotta kaiken ehtii nähdä, mutta ei kuitenkaan ehdi kyllästymään. Kaikkialle pääsee kävellen, ja lentoasema on aivan vieressä.Ryanairilla tosiaan lentää Tampereelta parhaimmillaan vain parilla kympillä Saksaan, ja suomalaiset tuntuvat todella löytäneen Bremenin tätä kautta. Hieman valituksen sanaa Ryanairista: nykyään automaattinen paikkavalinta koneeseen tuntuu kiusallaan heittävän yhdessä matkailevat ihmiset mahdollisimman kauas toisistaan. Tähän on tietysti selkeä syy, rahastus. Huomasin todella monien istuvan kaukana matkaseurastaan, mikä on tietysti tosi ikävää viihtyvyyden kannalta - eihän lentäminen ole valtaosalle mitään herkkua muutenkaan. Istuimme siskoni kanssa kumpikin mennen tullen keskipaikalla vieraiden keskellä, voi sitä onnea. Emme kuitenkaan periaatteesta suostuneet maksamaan siitä, että olisimme saaneet viereiset paikat. Myös lähtöselvitysjärjestelmä netissä mainosti moneen otteeseen mahdollisuudesta istua vierekkäin. Aion jättää Ryanairilla matkustamisen jatkossa muille, ei ole ensimmäinen törkeä asia tuo kyseiseltä lentoyhtiöltä. Ja valtaosa matkaajistahan vaan kiltteinä lampaina maksaa vierekkäiset paikat itselleen, joka taas edesauttaa sitä, että lentoyhtiö jatkaa satavarmasti kauassijoittelunsa politiikkaa, ja jopa muut lentoyhtiöt voivat alkaa matkia tätä törkeyttä. Miettikää, että rahallanne äänestätte siitä, millainen rahastus on mielestänne sallittua lentoyhtiön puolelta.


Se siitä. Saavuimme Bremeniin illalla, ja matkasimme helposti raitiovaunulla melkein hotellimme eteen. Suosittelen muuten tosi lämmöllä H+ Hotel Bremeniä, jonka sijainti oli paras ikinä! Näin "vanhemmiten" olen alkanut arvostaa elämän pieniä mukavuuksia, ja yksi näistä on keskeinen sijainti hotellia varatessa. Oli tosi helppoa kierrellä pari tuntia kaupungilla ja tulla sitten pikaiselle pötkötystuokiolle hotelliin. Majoituksemme sijaitsi siis lähellä kaikkea, mm. Schnooria ja sitä musikanttipatsasta. Jos jotain huonoa on keksittävä hotellista, niin huoneemme kokolattiamatto oli tahrainen ja ällöttävä, ja siivoojat tulivat koputtelemaan ovelle matkailijan näkökulmasta suhteettoman aikaisin, aamukymmeneltä. Lisäksi aamupala jäi syömättä hotellilla, koska Saksassa 18 euroa on vaan liikaa aamiaisesta.
Söimme ja joimme vähintään kohtuullisesti koko reissun ajan. Erityisesti Kinderillä ja Nutellalla täytetyt letut lämmittivät mieliämme. Mainitsemisen arvoinen on myös kahden aamun aamupalapaikkamme Back-Factory, joka on iso itsepalvelukahvila. Siellä tiskeistä kerätään ne mitä halutaan, ja maksetaan tiskillä. Valikoimaa on valtavasti, ja kaikki on suomalaiselle tosi halvan tuntuista. Tämmöisiä myös Suomeen pliis. Myös ihan hotellimme vieressä sijainnut Schüttinger-panimoravintola ansaitsee erityiskiitoksen: kunnon saksalaista vanhanajan juottolameininkiä, tuntui kuin olisi palannut ajassa taaksepäin yli sata vuotta. Kunnon kokoiset annokset ja taas edullinen hintataso, myös palvelu pelasi tosi hyvin. Täällä söin reissun pakollisen currywurstin ja join hehkuviiniä sekä tummaa olutta.

Schüttingerin sisäpuoli.

Hieman yli neljä euroa maksanut aamupalani: slushie, lämmin pasteija jossa oli jotain kanatahnaa sekä viineri.
Reissun mainitsemisen arvoisia asioita ovat myös Schnoorin vanhankaupungin alue, joka on taas kuin menneisyyteen sijoittuvasta elokuvasta. Reissun ainoat varsinaiset turistilaumat näimme täällä, samoin kuin turistikaupat (nekin lähinnä käsitöitä myyviä, eivätkä krääsäputiikkeja). Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan myös joulukaupassa, mikäli kyseinen juhlapyhä on yhtään lähellä sydäntä.Kaikkinensa kiva ja sujuva reissu runsaasta vesisateesta ja tuulesta huolimatta. Oli kiva käppäillä pitkin kaupunkia ja jokivartta. Emme intoutuneet hirveästi shoppailemaan kuin Hannoverin Primarkilla, mutta myös euronkaupat saivat muutamia kolikoita tipahtelemaan tiskiin. Kertakäynnille oikein kiva kaupunki, ja menee listallani ehdottomasti Berliinin ohi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti