lauantai 14. lokakuuta 2017

Hannoverin Oktoberfest

Päädyimme siskoni kanssa ottamaan nopeasta päähänpistosta lennot Bremeniin, luonnollisesti Tampereen Ryanairin halvat versiot. Tampere on minulle muutenkin helppo lähtöpiste erinäisille reissuille, sillä siskoni asuu siellä.Viime kesän reissu Berliiniin jätti minut kyllä kaipaamaan uutta kertaa Saksassa matkailua, sillä itse kaupunki jätti hieman kylmäksi ja totesinkin, että pienemmät ja perinteisemmät kaupungit olisivat enemmän minua. Postaussarjan reissusta aloitin oikeastaan jo joulublogissani Bremenin Schnoorin joulukaupan osalta, postaukseen pääsee tästä.

Luonnollisesti kokemuksia janoavina ihmisinä selvittelimme ennen reissua, mihin lähikaupunkiin kannattaisi suunnata näkemään vielä hieman lisää tätä hienoa eurooppalaista valtiota. Lopulta Hannover vaikutti sopivimmalta vaihtoehdolta sen läheisen sijainnin perusteella (junalla matka kesti reilun tunnin) ja tietysti siksi, koska siellä olivat juuri menossa Oktoberfestit. Kyseinen juhla on aina etäisesti kiehtonut minua, mutta siitä on tullut mieleen lähinnä ne perinteiset asut ja kaljan kittaaminen pitkissä teltoissa. Saksassahan Oktoberfest on juhla, jota eri kaupungeissa pidetään tähän vuodenaikaan hieman eri aikoina ikään kuin porrastetusti. Ilmeisesti Münchenin versio on se aito ja oikea, mutta emme lopulta ole niin suuria olutkulttuurin ystäviä, että olisimme alkaneet ajoittaa matkaamme sen perusteella.

Satunnainen räpsäisy Hannoverin kävelykeskustasta.
 Matkasimme siis Bremenistä Hannoveriin junalla, joka oli helppoa. Liput sai varattua netistä, mutta toisin kuin Suomessa, ne piti tulostaa. Tämä kannattaa huomioida jo kotimaasta lähtiessä, mikäli liput varaa etukäteen. Juna-asemalta Oktoberfest-alueelle oli parin kilometrin kävely, jonka aikana näimme sitten itse kaupunkia. En ollut hirveän impressed, ihan kiva että oli kävelykeskusta ja vuodenaikaan nähden suhteellisen vilkasta terassielämää vietettiin ravintoloiden ulkopuolella. Samaa muuten ihmettelin Bremenissä, porukka oikeasti joi kahviaan tai söi lounaitaan ulkona, vaikka ilma tuntui siellä jopa kylmemmältä kuin meillä täällä Suomessa nyt.


Saapuessamme juhla-alueelle olin kyllä totaalisen yllättynyt. Jotenkin odotin jotain ihan erilaista, lähinnä joitain turistikrääsäkojuja ja sitten niitä pitkiä kaljatelttoja täynnä ihmisiä. Vastassa olikin käytännössä karnevaalialue narunvetoineen, hattaroineen ja jopa lukuisine tivolilaitteineen. Kaiken kruunasi se, että alueella oli menossa lasten päivä, joten joka puolella pörräsi perheitä. Toki ajoitimme menomme tarkoituksella päiväsajalle ja keskelle viikkoa, mutta silti vähän oudon tuntuista tämmöisessä virtaavan oluen luvatussa juhlassa. Kiertelimme aluetta ja huomio kiinnittyi nopeasti sekä ruokien, juomien että muiden hupien hintoihin: kaikki oli paljon Suomea halvempaa! Tivolilaitteissa ajelu oli noin puolet siitä mitä meillä, ruuat ja juomat jopa alle puolet. Ei ihme, että hannoverilaiset kulkivat alueella jos jonkinmoisia ranskisannoksia, churroja tai hattaroita mussuttaen, kun taas Suomessa mukaan tuollaisille kinkereille kannattaisi suunnilleen viedä omat eväät.

Kyllä: siellä killuu myös kakkaemoji-pipari.Osa kaljateltoista kaikui tyhjyyttään...


Päädyimme itse lopulta kaljatelttaan, joka oli melkoisen uinuva vielä päivästä. Homma kuitenkin korjaantui, kun siellä alkoi lasten disko. Kuvitelkaa lauma lapsia hyppimässä ja mekastamassa samalla, kun ympärillä pauhaavat saksalaiset versiot meillekin tutuista lastenlauluista. Ja itse hörpit samalla aikuisten juomia. En ole itse mikään oluen ystävä, joten makuoluet ja tumma olut ovat ainoat, mitä yleensä lasken kurkustani alas kun mitään muuta ei ole saatavilla. No Oktoberfesteillä ei tummaa olutta ollut lainkaan ja maustettu olut ei kylmän sään takia maistunut, joten tilasin sitten terästetyn kaakaon (taas hintaa puolet Suomen vastaavista, muistaakseni noin 3,5€). Kuvittelimme, että varmasti samaisessa teltassa oli viikonloppuiltoina pikkuisen erilainen meno. Meille väärään aikaan liikkeellä oleminen sopi tosin erittäin hyvin, sillä nyt pystyimme ihan rauhassa katselemaan aluetta. Onpahan nyt sitten nuokin pippalot nähty, suosittelen kaikille once in a lifetime -kokemuksena. En varmaan jatkossa aio eksyä Oktoberfesteille, ellen sitten satu olemaan samassa kaupungissa juuri kyseisenä ajankohtana muista syistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti