sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Asuntomessut Mikkelissä

Koska Asuntomessut pyörivät Mikkelissä vielä muutaman viikon ajan, ajattelin jakaa hieman omia huomioitani sekä vinkkejäni tapahtumassa vielä vieraileville. Olen käynyt itse asuntomessuilla vain kerran aikaisemmin, ja siitäkin on jo niin kauan aikaa, että muistikuvat ovat erittäin hatarat.

Mikkelin Asuntomessuille omalla autolla saapuville on tarjolla maksullista parkkia, jonka jälkeen alueelle on vielä bussikuljetus. Koimme helpoimmaksi parkkeerata Kenkäveron pihaan (paikasta toisessa postauksessa), josta alueelle käveli reilun 2km. Lähemmäksikin olisi auton saanut parkkiin, joten melkein suosittelen ajamaan vielä lähemmäs kyttäämään parkkipaikkoja. Alueelta pois pääsee ilmaisella shuttle-bussilla, joka pysähtyy keskustan lisäksi puiston ja Kenkäveron kohdalla. Kenkäverosta sen verran, että siellä on 3h parkkipaikka. Viikonloppuna meiltä jäi osalti tämän takia näkemättä iso osa messutaloista, mutta toisaalta enempää emme olisi jaksaneetkaan kiertää. Talojen sisukset alkoivat nopeasti muistuttaa liikaa toisiaan. Otinkin kuvia lähinnä yksityiskohdista, jotka olivat mielestäni kivoja.

Taas yksi tumma sauna

Tuo välitilan hyllymäinen taso oli hyvä idea

Ulkonäkö ei ollut sitten yhtään meidän makuumme...
Messualuehan on todella hienolla seudulla aivan Saimaan rannalla, ja monista taloista oli valtavan upeat näkymät järvelle. Pidin alueesta muutenkin, kunttapohja ja metsäisyys tekivät siitä pientaloalueeksi viihtyisän. Kun pihojen kasvit vielä pari vuotta kasvavat ja maisemoivat aluetta entisestään, voin kuvitella alueen vetovoiman. Messualue oli järjestetty niin, että ensin kuljettiin pitkän katetun hallin läpi, jossa oli esillepanijoita mm. sohvafirmoista sun muusta. Sitten kiemurreltiin läpi taloalueen, jonka päätteeksi oli vielä esittelijöitä paljuista, saunoista ja lämmitysjärjestelmistä.
Olimme messuilla ihan ns. "tosimielessä", sillä alamme lähiaikoina todennäköisesti rakennuttamaan omaa taloa. Älvsbytalo on ainakin alustava valintamme, joten odotimme etenkin sen näkemistä. Näimmekin heidän lisävalintojaan ja pintaratkaisujaan nyt ihan livenä, joten kannatti ehdottomasti tutkia talo. Yleisesti talojen sisukset olivat väritykseltään ja pinnoiltaa turhan samanlaisia: tummat saunat ja kylppärit ja jotenkin persoonattomat ja värittömät valinnat yleisesti. Paljon muka ihastusta herättänyt, näyttävä Wave oli ratkaisuiltaan monessa kohtaa todella hieno, mutta ulkoa talo ei makuuni istunut sitten yhtään. Muutenkin siitä tuli lähinnä edustustilan fiilis, ei mikään kotoisan tuntuinen meininki. Samaa mietin useamman talon kohdalla. Älvsbyssä sen sijaan oli selkeästi mietitty käytännöllisyyttä ja sitä, että täällä ihan oikeasti asuu perhe jossain vaiheessa.

Wave. Not impressed.

Isoja ikkunapintoja oli paljon, maisemien takia ymmärrettävästi.
 Tässä hieman kuvia siitä, miltä siellä Älvsbytalossa sitten oikein näytti. Nuo korkeat koristeikkunat olivat iloinen yllätys, mielestäni ne toimivat kivasti tuoden lisää valoa sisälle.Kaikkiaan olen tyytyväinen, että kävimme messuilla. Mikäli emme olisi tällä hetkellä talonrakennuspuuhissa, niin en olisi saanut messuista paljoakaan irti juuri tyyliini sopimattomien sisustustyylien takia. Ei-rakentavat ja -remontoivathan lähtevät Asuntomessuille lähinnä katselemaan sisustusideoita sekä näkemään uusinta uutta, mutta meitä tämänhetkinen mustavalkoisuus ja niukkuus ei kyllä kiinnosta yhtään. Saimme irti ideapuolella todella voimakkaasti yleistyneen liukuoven käytön omassa talossamme sekä joitain ikkunoiden sijoittamiseen liittyviä seikkoja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti