torstai 29. syyskuuta 2016

Berliinin eläintarha

Viime kuussa suuntasin kaverini kanssa Berliiniin, kummallakin jo vuosia päässä pyörineeseen kohteeseen. En ole jotenkin saanut aikaiseksi kirjoittaa kokemuksiani tänne asti, mutta alan purkamaan niitä eläintarhasta alkaen. Onhan tuolla jo niskaan koputtelemassa seuraavat reissut, jotka odottavat palstatilaansa :)

Hotellimme Berliinissä sijaitsi melko lähellä eläintarhaa, joten alusta asti oli selvää, että eläinrakkaina ihmisinä suuntaisimme sinne. Pääportti on ison tien varressa, jonne vie useampi bussilinja keskustasta ja muualta. Portti on todella näyttävä ja henkii itämaisuutta, ja eksotiikkaa eläintarjontakin sitten oli. Liput olivat opiskelijalta kympin ja aikuiselta 14,5e, eli todella kohtuulliset.Sisäänkäynnin yhteydessä on matkamuistomyymälä, jossa tutkimme hyvän tovin ennen alueelle astumista. Ostin itselleni hainhammasfossiilista tehdyn riipuksen, hinta oli edullinen. Muutenkin tarjonta siellä oli yllättävän runsasta, ja etenkin kakaroille ihan loistavaa.

Eläimiä oli tosiaan hirveästi. Olin luullut, että pari tuntia riittää, mutta ehei. Alue oli tosi kivasti suunniteltu niin, että ei tarvinnut kävellä hirvittävän pitkiä matkoja aina eläimeltä toiselle. Muutenkin puistomaisuus toi viihtyisyyttä ja luonnonmukaisuutta.


Alueen läpi kulkee silta.
Eläimissä painotus oli siis lämpöisten vyöhykkeiden eläimissä, eli esimerkiksi tiikeriä, norsua ja kirahvia oli tarjolla.


Kirahvinaaraalla taisi olla kiima, sen verran herkkiä hetkiä se joutui viettämään uroksen kanssa.


Apinoita ihastelimme ajallisesti eniten, ne nyt vaan ovat niin erikoisia otuksia. Melkein kuin ihmisiä, muttei sittenkään. Etenkin kuvassa näkyvä pieni poikanen oli niin herttainen, se otti koko ajan mallia emostaan ja teki juuri kuten se. Myös tutumpia otuksia kuten ihan perinteisiä kotieläimiä oli näytillä.

Lintuhäkkiin pääsi itsekin sisälle ja ihan kosketusetäisyydelle näistä veikoista.

Alpakka!! Henkkoht suosikkini.


Tätä lehmää jututimme. Se oli päättänyt lähteä uinnille, ja myöhemmin meni vielä syvemmälle niin, että vain turpa jäi pinnalle. Tosi ihana otus näin vanhalle maatilan kasvatille!
Kaikista ihanin juttu oli paijaustarha, minne sai mennä rapsuttelemaan kotieläimiä. Muutuimme äkkiä ihan lapsiksi.

Sama awkward ilme.

Vuohet menivät rapsutuspuolella vapaasti, ja niille sai ostaa pikkurahalla automaatista namia.


Alueella oli tosi idyllinen kahvila/ravintola, joka sijaitsi lammen rannassa ja terassi osin sen päällä. Varmasti aivan ihana paikka nauttia huurteiset helteellä.


Kokonaisuutenaan eläintarha oli tosi positiivinen yllätys. Suosittelen ehdottomasti Berliininmatkaajille, jos aikaa on yhtään enemmän kuin pari päivää. Etenkin lapsille ihan must paikka. Kiinnitän itse paljon huomiota siihen, näyttävätkö eläimet voivan hyvin ja saavatko ne olla lajilleen ominaisesti. Ainakin oman käsitykseni mukaan Berliinin eläintarhassa kaikki oli hyvin, ja eläimet näyttivät normaalin tyytyväisiltä oloonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti