perjantai 27. toukokuuta 2016

Saaristoristeilyllä Turusta

Liikaa vapaa-aikaa, huono keli ja pelottavasti hupeneva lonkero-ja siiderivarasto motivoivat lähtemään elämäni ensimmäistä kertaa saaristoristeilylle. Homma toimii siis niin, että lähdetään aamulaivalle Turusta, vaihdetaan iltalaivalle Maarianhaminassa päivällä ja tullaan tällä paatilla takaisin Turkuun illaksi. 11h siis vesillä. Kätevää kuin mikä, jos ei huvita yöpyä laivassa, mutta haluaa silti ottaa ilon irti merellä olosta lyhyessä ajassa. Tallinkilla on nyt kampanjassa tämmöinen reissu 5e, kannattaa hyödyntää.

Galaxyn kerrosten välinen taide on eläinaiheista ja aika hauskaa.Matka alkoi siis Galaxylla, joka oli minulle entuudestaan melko tuntematon laiva. Vaihto Maarianhaminassa tapahtui näppärästi putken kautta Princessille, jonka kanssa olen tehnyt tuttavuutta aina abiristeilyltäni asti. Yksi lemppareistani. Galaxy on yllättävän sama pohjaratkaisultaan, ihan koko laivaa en jaksanut kiertää niin en tiedä, onko jopa täysin sama. Princess on toki uudempi ja hieman fiinimmän oloinen, mutta kumpikin pursi passaa mainiosti seilailuun. En siis ottanut hyttiä, joten hengailin ravintoloissa ja katselin tarjolla olevaa ohjelmaa. Osallistuin karkkibingoon, jossa jäin tyhjin käsin huonon tuurini kanssa. Trubaduuria, tanssiorkesteria ja tanssikoulua oli tarjolla, eli ihan perinteistä laivaohjelmaa.

Vielä satamassa.

Yleisöryntäys.

Tää paljastui huonoksi kupongiksi.Olen itse matkannut Vikingillä enemmän kuin Siljalla, ja heillä aamulaivojen erikoisaamiainen on aina ollut tosi hyvä. Nytkin varasin siis sellaisen, mutta ei ollut sen arvoista. Siinä missä Vikingilla ravintolat sijaitsevat rauhaisalla paikalla, aamiaisella on kattavasti erilaisia kalatuotteita, makeaa (mm. prinsessakakkua!) ja muutenkin oikeasti kaikkea mitä meriaamiaisella ei, niin Siljalla aamiaisravintola oli kulkukadun varressa, jolloin ikkunan viereen ei päässyt istumaan ja joku möllisteli ohikulkiessaan ruokailua, tarjonta oli huomattavasti suppeampi ja etenkin jälkkäreiden huonommuus riepoi. Yhtä hyvä palvelu kummassakin, lämpimät juomat tuotiin pöytiin ja lasillinen laivan pahaa kuivaa kuohuviiniä sisältyi hintaan. En kuitenkaan pidä tätä hintaeroa Siljan normaalin meriaamiaisen ja tämän välillä näin arvokkaana, enkä sitä maksaisi pelkästä kuohuviinistä. Sen sijaan Vikingillä suosittelen ehdottomasti erikoisaamiaista niille, ketkä eivät jaksa kuunnella kirkuvia lapsiperheitä, haluavat syödä aamiaisensa rauhassa ja jotka haluavat muutakin kuin leipää ja rasvassa lilluvaa nakkia (toki näitä on erikoisaamiaisillakin tarjolla).


Aamupalalla oli pullaa, kookospalloja ja jotain konvehdin tapaisia. Selkeästi siis keskivertoaamupaloja parempaa, mutta ei mitään Viking Linen vastaavan rinnalla.
Yllätyin jälleen Princessin kauppakadun tarjonnasta. Perusviinaksien ja Tobleronejen lisäksi innostuin ostamaan mokkanahkaisen laukun ja lahjatavarakaupasta taskumatin kadonneen tilalle. Muilla laivoilla on kokemusteni mukaan lähinnä kallista merkkitavaraa, mutta Princessillä on oikeasti otettu huomioon eri hintaluokkien asiakkaat. Ainakin kukkienkastelijalle tai lapsenkaitsijalle löytää helposti jotain kivaa pientä viemistä ilman, että tarvitsee turvautua aina perinteisiin karkkeihin tai pulloihin. Enkä siis itse todellakaan ollut lähdössä laivalle mitään shoppailemaan, mutta joskus oikea tuote oikeaan hintaan tarttuu mukaan tielle osuessa. Myös hajuvesiä kävin nuuhkuttamassa ja tulin siihen lopputulokseen, että Victoria's Secret osaa tuoksujen teon salat. En kuitenkaan ostanut mitään, sillä tuoksuja omistan jo kylliksi.

Tästä kelpaa hörppiä.
Kokonaisuutena päiväristeily oli kiva tapa kuluttaa päivä, olisi varmaan ollut vielä kivempaa kaverin kanssa. Toisaalta merellä itsekseen tietynlainen kiireettömyyden kokemus valtasi aika voimakkaasti, ja istuin pitkiä aikoja rauhallisissa paikoissa vain lukemassa mukanani ollutta kirjaa. Voisin lähteä joskus toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti