torstai 20. elokuuta 2015

Kurjenrahkan kansallispuistossa patikoimassa

Kurjenrahkan kansallispuistossa sijaitsee Kuhankuonon retkeilyreitistö, joka tarjoaa eri mittaisia patikointireittejä aina kuuden kilometrin hilpaisuista useamman päivän reissuihin. Lyhytjalkaisen koiran kanssa liikkuen valikoimme tänään kuljettavaksi Savojärven kierroksen, joka oli siis se lyhin vaihtoehto. Sää tosiaankin suosi, oli ihanan lämmintä näin elokuun loppupuoleksi!

Reitti on helppokulkuinen, ja melkein koko matka mennään soisella alueella pitkospuiden päällä. Vastaan tuli myös pari maastopyöräilijää, eli tosiaan liikkumaan pääsee melkein kuka vain. Ihanien soiden lisäksi reitti kulki synkeässä metsässä ja järven rantaa pitkin.

Reitin kulkemisen voi aloittaa kahdesta eri kohdasta, joista kummassakin on parkkipaikat ja palveluita saatavilla. Itse grillasimme makkaraa Kurjenpesän luontotuvan pihassa isossa grillikatoksessa, johon edellisiltä oli sopivasti jäänyt hiillos. Myös vessaa ja pöytäryhmää sekä vesipiste oli saatavilla. Itse luontotuvalla on alueen eläimistöstä sun muusta esittelyt mikäli paikalliseen luontoon haluaa tutustua myös kirjallisessa muodossa. Lisäksi siellä oli helkkarin iso kurki!


Reitin varrella sijaitsee myös entinen seitsemän kunnan rajapyykki, joka laskujemme mukaan on nykyisin kuuden kunnan sellainen. Ei taida ihan vastaavaa silti muualta Suomesta löytyä, eli aika vaikuttavaa.

Tässä ne rajat sitten yhtyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti