Muumi Jääluola Leppävirralla on maaginen paikka

Minua ja kummipoikaani yhdistävä mielenkiinnonkohde on Muumit. 13-vuotta eilen täyttänyt kummipoika on katsonut kanssani Muumeja dvd:ltä tuntikausia, ja vierailimme aikanaan hänen kanssaan Naantalin Muumimaailmassakin. Se päivä on edelleen molemmilla mielessä. Heti kun kuulin, että Leppävirralle on tehty jääluola Muumien hengessä, päätin että sinne meidän on mentävä. Viikko sitten istutin kummipojan autoon reissulle, josta hän tiesi ennakkoon vain lähtöajan. Leppävirtaa lähestyttäessä tien varressa oli suuri mainos jääluolasta, ja heti sen kohdalla kummipoika kertoi arvanneensa määränpään jo. Selkeästi tuntee ajatuksenjuoksuni!

Keväällä pääsy jääluolaan maksoi 14e aikuiselta, ja kesäkuulle siirryttäessä tiketistä saa pulittaa neljä euroa enemmän. Sisäänkäynti on kylpylähotelli Vesileppiksen aulasta, jossa on myös pieni muumiaiheinen myymälä. Jo astuttaessa luolille vievään hissiin tulee tosi maaginen olo: hissi on tarroitettu teeman ympärille, ja kaiuttimista soi hyisen tuulen ääniä. 


Itse luolaan saapuminen tuo heti tosi talvisen fiiliksen ja mietimmekin, että vitsi kun täällä olisi siistiä käydä myös kuumana kesäpäivänä sateisen, kylmän kevätpäivän sijaan! Jääluola koostuu polusta, jota pitkin kierretään katsomassa hahmoja sekä lukemassa niihin liittyviä kertomuksia kunkin "kohtauksen" edessä olevista kylteistä. Paikoin tarina oli myös laitettu kuulumaan nauhalta parilla eri kielellä.  Tarinan teema rakentuu sen ympärille, kun Muumipeikko herää kesken talviuniensa uppo-outoon vuodenaikaan, ja lähtee seikkailemaan pitkin Muumilaaksoa. Veistoksissa tavataan niin Reippailija-Hemuli, Surku-koira, Mörkö, esi-isä kuin kaikki tutuimmat muumihahmot.


Luolassa on leikkimielisille myös pari jäistä liukumäkeä, joissa tosin joutui itse lykkimään vauhtia koko ajan päästäkseen eteenpäin. Niiden lähellä oli myös napakelkka, jossa sai vauhtia otettua senkin edestä.




Luolaan on mielestäni saatu uskomattoman kiva tunnelma valoilla ja pienillä yksityiskohdilla. Jälkikäteen ajateltuna jäin ehkä kaipaamaan jotain lisätekemistä mitä auttaisi viettämään luolassa kauemminkin aikaa, sillä nyt se oli suhteellisen nopeasti kierretty. Esimerkiksi kuumien juomien myynti vaikka edes kahviautomaatin muodossa olisi kiva juttu, ja ehkäpä mahdollisuus vaikka lukea hetki muumikirjoja jossain nurkassa. Ihan pienille lapsille jääluolassa olisi varmasti puuhaa pitkäksikin ajaksi, mutta hieman vanhemmille lisävirikkeet eivät olisi pahitteeksi. 

Kokonaisuutenaan minä, 28-vuotias nainen ja seuralaiseni, 13-vuotias poika tykkäsimme paikasta, ja mielestämme siellä kannattaa ehdottomasti poiketa jos vähänkään kiinnostaa. Toivottavasti jääluolaa ylläpidetään ja kehitetään myös joulunalusajaksi, sillä olisi aivan ihanaa astua jouluiseen jääihmemaahan vielä tämän vuoden lopussa!

Kommentit

Suositut tekstit